Procesoptimering - Få mere end 24 timer i døgnet

Torsdag, 6 oktober, 2016
09.30 - 16.00
Hotel Legoland i Billund

 

Om seminaret:
Mere mælk og øget pres på de eksisterende mejerier fører til behov for mere kapacitet. Investering i nye eller større produktionsanlæg er dyrt, og med krav om korte payback-tider, som kan være svære at matche, må der i stedet arbejdes på enhver detalje, der kan øge produktionsanlæggets kapacitet. Samtidig skal der også holdes et vågent øje med produkternes kvalitet og holdbarhed, så der ikke i bestræbelserne på at optimere kapacitet findes løsninger, som har uønsket effekt på produkterne. Seminarets program indeholder såvel konkrete værktøjer til forøgelse af effektivitet, indlæg om de mikrobiologiske udfordringer, der kan følge, samt cases fra mejeriindustrien og anden industri.

Se det endelige program her

Process optimization to increase capacity

How to increase capacity without jeopardizing product safety and product quality? In this presentation will be presented some challenges and opportunities for dairy industry to produce more dairy products with fewer resources, like raw materials, energy and water. The focus will be on tools for process optimization, new possibilities with process measurement and control, technology shift or process intensification, minimizing losses and reuse, as well as holistic approaches that combine technological solutions and production management.

Professor in Dairy Process Technology Lilia Ahrné, Food Science University of Copenhagen

Advanced Process Control for Spray Dryers

GEA’s ny advanced process control system DRYCONTROL™ er procesoptimeringssoftware baseret på online-målinger i processen. Det er et system, der kombinerer GEA’s ekspertise inden for spraytørring med modelprædiktiv regulering (MPC). Værktøjet, der er baseret på MPC, sammenligner og evaluerer løbende aktuelle og forudsagte procesparametre med de ønskede resultater og sætter nye styresignaler for at reducere procesvariationer og øge performance. De matematiske modeller er blevet udviklet sammen med Danmarks Tekniske Universitet, DTU og bygger på GEA’s omfattende know-how inden for spraytørring. Resultatet er betragtelige reduktioner af procesvariation, og derfor kan processens sætpunkter vælges tættere på kvalitetsspecifikationer og procesgrænser.

Senior Specialist Advanced Process Control Christer Utzen, Gea Process Engineering A/S

Procesoptimering anno 2016 - Den moderne udgave af 238. beretning

 I 1961 udgav Statens Forsøgsmejeri sin 128. beretning om ostningsteknikkens indflydelse på ostens kvalitet. Udgangspunktet var forsøg hvor én faktor blev varieret ad gangen. I den moderne udgave – kaldet forsøgsplanlægning eller ”Design of Experiments” (DoE), bør man netop variere flere faktorer på samme tid. Metoden vil blive eksemplificeret ved optimering af et nyt osteri på Nr. Vium Mejeri. Her er metoden anvendt, og indlægget vil give eksempler på anvendelse i praksis på kortlægning af processen, screening, optimering, prøveudtagning, konklusioner og opfølgning.

Senior Project Manager Christian B. Zachariassen, Arla Foods

Automation som værktøj til procesoptimering

Mejerianlæggene bliver større og mere komplekse og indeholder højere automatiseringsgrad. Samtidig øges kravene til optimal drift med hensyn til oppetid, udnyttelse af råprodukter, energioptimering samt minimering af anvendte ressourcer. Dette medfører at kravene til grundlæggende funktionalitet i automatiseringssystemerne samt den tilhørende rapportering og gennemskuelighed i produktionsdata øges!
Au2mate arbejder med procesoptimering på flere forskellige niveauer; dels omkring reguleringssystemer til standardiserings formål, dels udvikling af software som er tolerante i forhold til anlægsspecifik design samt anvendelse af statistisk proceskontrol. Indlægget omfatter via konkrete praktiske eksempler ovenstående emner.

Adm. direktør Klaus Dam, Au2mate

Termofile udfordringer ved lange procestider

Begrundet i ønsket om optimal udnyttelse af kapaciteten, benyttes procesudstyr i stigende grad i længere og længere tid, kun afbrudt af rengøring eller mellemrengøring. I relation til osteproduktion er der dog ulemper forbundet med de lange procestider. Opbygning af thermofile bakterier i forskellige procestrin kan give anledning til produktfejl og problemer med at styre de enkelte processer, hvilket kan føre til produkttab eller forringet kvalitet. Som følge heraf skal optimering af produktionstiderne foretages med et fokus på at der samtidig sikres en minimering af thermofile bakterier.

Cheese Expert Søren Kristian Lillevang, Arla Foods R&D

Optimizing CIP with inline UV-Vis spectroscopy

Cleaning in place (CIP) is a necessary, complex and costly process employed all throughout the food industry. The capability of inline UV-Vis spectroscopy has been investigated to elucidate the dynamics of CIP of membrane filtration plants as a gateway to control and optimize the process. For this investigation aged membranes that had been used for industrial ultrafiltration of whey were transferred to a pilot plant equipped with inline UV-Vis spectroscopy on both the retentate and permeate side. Then the dynamics of multiple fouling and cleaning of these membranes were investigated. The results indicate that the first CIP step, caustic cleaning could be shortened and possibly reduced in concentration. The second step of CIP, enzymatic cleaning, seems to be active even longer than the anticipated time. Challenges, first findings and future steps of full scale inline UV-Vis spectroscopy are discussed. The conclusion of the project is that inline UV-Vis spectroscopy can be used to optimize the processing time, energy and chemicals needed for cleaning in place of membrane filtration plants. Thilo Berg conducted the work presented at the workshop as an industrial post doc in dairy process technology at Copenhagen Universtiy in collaboration with Arla Foods Ingredients. Since 1st of Augutst 2016 he is employed as “specialist cleaning processes” at Arla Foods Germany in Upahl.

Specialist cleaning processes Thilo Berg, Arla Foods Upahl (tidl. Københavns Universitet)

Procesoptimering - få mere ud af døgnets 24 timer

Hvad betyder ”50% mere produktivitet”, ”81.000 tons pr. år” og ”Vi skal løse vores problemer hurtigere og mere effektivt”?  Disse udfordringer har været i fokus og ført til resultater gennem de seneste år. Fokus er der stadig og Arla Foods Rødkærsbro mejeri arbejder til stadighed på at forbedre og optimere virksomheden. Siden 2009 har mejeriet arbejdet med LEAN, og bl.a. derigennem opnået flotte resultater som i 2014 ligeledes udløste DI´s Produktivitetspris. Indlægget vil belyse den rejse mejeriet har været på, om resultaterne, om ”Huller i osten”, om ”Bøvl” og om at bruge ”Mindre tid på møder”

Lean Process Manager Jørgen Friis Virkslund, Arla Foods Rødkærsbro