Mejeriforskningens Dag

Den 2. marts 2017 sætter Mejeriforskningens Dag retningen for fremtidens forskning - og belyser ikke mindst, hvordan den nyeste forskning er et aktiv i mejeriproduktionen - både teknologisk,  mikrobiologisk samt med hensyn til sundhed & ernæring og fødevaresikkerhed. 

Mælk - Ny viden og muligheder
Under temaet Mælk - Ny viden og muligheder og med undertemaerne: Sundhed & Ernæring, Fødevaresikkerhed & Mikrobiologi samt Teknologi mødes forskere og branchefagfolk i debat om nyeste forskning versus industrielt potentiale. 
Tag med på den spændende reje fra mælkeråvarens kvalitet og funktionalitet, via processen hen til forbrugerne. Undertemaerne byder bl.a. på indlæg om samspillet mellem proces og produktegenskaber, nye krav til holdbarhed, nye filtreringsteknikker, mælk til fjerne markeder, mere mælk og mælkevand, mindre postevand og spildevand - for blot at nævne et par stykker - se alle 12 i programmet og abstracts. Der er rig mulighed for at sammensætte sit eget individuelle faglige program.

Torsdag 2. marts 2017 kl. 9.30-16.00 på Hotel Legoland i Billund

Præsentationer fra indlæggene:
Plenum
Nye sundhedstrends - Merete Myrup Christensen
Potentialet for mikroorganismer i mejeriprodukter - Esben Laulund
Udvikling af nye funktionelle mælketyper - Leif Friis Jørgensen
Værdiskabende innovation - Sven Tormahlen

Sundhed & Ernæring
Sund, smagfuld og naturlig: Forbrugerpræferencer overfor mejeriprodukter
Liisa Lähteenmäki
Maria Kümpel Nørgaard
Mejeriprodukters indflydelse på musker og knogler
Lars Rejnmark
Britt Christensen
Mælk til hjernen - om mælks indflydelse på hjernens udvikling & funktion
Esben Skipper Sørensen & Anne Staudt Kvistgaard
Forebyggelse af metabolisk syndrome vha. mejeriprodukter
Kjeld Hermansen
Lea Brader

Fødevaresikkerhed & Mikrobiologi
Mikrobiel diversitet på mejeriet
Lene Jespersen
Nick Nørreby
Biobeskyttende kulturer
Stina Dissing Aunsbjerg Nielsen
Preben Jørgensen
Mere mælk og mælkevand, mindre postevand og spildevand
Susanne Knøchel
Søren Nøhr Bak
Sygdomsfremkaldende mikroorganismer - nej tak
Lisbeth Truelstrup Hansen
Yinghua Xiao

Teknologi
Samspille mellem proces og produktegenskaber: Mælkeproteiner som ingrediens i fødevarer
Richard Ipsen
Connie Benfeldt
Mælk til fjerne markeder - Nye krav til holdbarhed og forbedret kvalitet
Lotte Bach Larsen
Valentin Rauh
Nye Filtreringsteknikker
Ulrich Kulozik
Claus Hélix
Udvikling af nye enzymer til mejeriindustrien
Martin Willemoës
Hans van den Brink

Program

English Program

Abstracts Keynotes og indlægsholdere

Formændene byder velkommen

Information vedr. deltagelse for kandidatstuderende ved KU Science

 
Stemningsbilleder fra 2015 med det højeste deltagerantal nogensinde på 200 fagspecialister fra mejeriindustrien, mejerierne og universiteterne - og med rigtig gode evalueringer.

Arrangørerne bag konferencen er:

  • Mejeribrugets ForskningsFond
  • Foreningen af mejeriledere og funktionærer
  • Danmarks Mejeritekniske Selskab
  • Dansk Mejeriingeniør Forening
  • Landbrug & Fødevarer

Mejeriforskningens Dag er en heldagskonference i forskningens tegn og med fordybelse i innovation, viden, vækst, forskning og globalisering.

Vil du se mere om den seneste konference i 2015 kan du se mere her.