Seminar: CIP - indsigt og potentiale

Torsdag, 19 november, 2020
09:30 - 16:00
Hotel Legoland, Billund

Cleaning In Place (CIP) er alfa og omega i alle mejerier. Et mejeri med rengøringen under kontrol kan sikre den høje produktkvalitet, men det er også på dette område, at man kan komme rigtigt galt afsted.  Seminaret vil tage afsæt i nogle af de grundlæggende forhold omkring CIP – principperne og metoder. Vi starter dagen med at høre om hvordan projektering og design af et helt nyt CIP-anlæg, kan forgå, og hvad man kan opnå ved at CIP-anlægget er skræddersyet til procesanlægget.
Der vil være indlæg om optimering af CIP-anlæg via ”big data” og hvordan en CIP optimeringsrejse kan medføre store besparelser, om opbygning og krav til effektive CIP-anlæg, samt om hvordan man bedst optimerer CIP-rengøring i forhold til miljø, ressourceforbrug og rengøringskvalitet herunder styring af den effektive rengøring efter behov i stedet for tid. Det vil også blive belyst hvordan rengøringskvaliteten bedst kontrolleres og valideres samt et bud på hvad fremtidens rengøringsmidler kan være.

Seminaret tilbydes både som alm. seminar ved fysisk deltagelse på Hotel Legoland og som online-webinar med personligt link. Derudover kan der købes adgang for op til 5 online-deltagere fra samme virksomhed og site.

 

Conference Binder (restricted with password)

 

OBS. Seminaret afvikles som en konference iht. gældende Corona-regler. Det betyder at deltagerne forbliver siddende på deres plads under hele seminaret (bortset fra toiletbesøg og når der skal hentes kaffe - her bæres mundbind). Forplejning derudover bliver serveret ved siddepladsen i mødelokalet.

 

Pris
Medlemmer: kr. 2.195 ekskl. moms
Ikke-medlemmer: kr. 2.695 ekskl. moms  
Online-adgang for op til 5 pers.: 4.995 kr. ekskl. moms (de 5 personer skal være fra samme site, men får hver især et link)

Program

Præsentationer


Projektering og design af det perfekte CIP-anlæg til Nr. Vium Mejeri

Det perfekte CIP-anlæg kan ikke standardiseres, men skal altid skræddersyes til det enkelte procesanlæg.

Da Arla Foods, Nr. Vium Mejeri i 2016 fik godkendelse til at etablere et helt nyt CIP-anlæg, var muligheden der for at designe et CIP-anlæg, som var skræddersyet til Nr. Viums Mejeris behov og ønsker fra bunden af. Det betød, at man fra projekteringens start kunne tage udgangspunkt i hvordan optimal fleksibilitet, produktopsamling, arbejdsmiljø, tidsplan og sikkerhed for både produktion, operatører og vedligehold som udgangspunkt skulle være.

Selve projekteringen og opgaven med at skabe det perfekte CIP-anlæg til Arla Foods, Nr. Vium Mejeri er sket i samarbejde med AFRY.

AFRY og Nr. Vium Mejeri vil fortælle om den rejse de har været på sammen med at projektere og designe det perfekte CIP-anlæg til Nr. Vium Mejeri.

En opgave, der krævede mange møder for at få udfordringer som fysiske rammer, vedligehold, forskellige CIP-former, sikkerhed og en stram tidsplan til at gå op i en højere enhed.

Torben Grund Pedersen, Sales Engineer, AFRY & Henrik Ahm, PDT-Manager, Arla Foods - Nr. Vium Mejeri

How to incorporate CIP into new process equipment for dairies

Efficient Design – 3 pillars

CIP Station Concept

CIP Station special features

Process Equipment Integration 

Food Safety | Health Safety  

M.E.S – Embedded solution

Adil Andaloussi, Director F&B Key Accounts, SPX Flow Technology France

CIP-optimering ved brug af web baseret dataanalyse værktøj

Hvordan kan vi anvende intelligente dataanalyse værktøjer (Big Data) i fødevareproduktionen til at reducere rengøringsprocessernes fodaftryk på klimaet, medens vi samtidig sikrer, at brugerne ikke går på kompromis med kvaliteten.

Indlægget vil med udgangspunkt i et nyt værktøj udviklet i samarbejde mellem Novadan og Au2mate vise hvorledes vi løser opgaven med at formindske forbrug af vand, kemi, energi og tid, - opgjort som TCO (Total Cost of Ownership) gennem brug af intelligent dataanalyse. Det nye web baserede værktøj, vil give brugerne et intuitivt overblik over hvorledes TCO kan optimeres og samtidigt rapporteres til KPI og valideringsformål.

Bo Giede Bøving daglig leder for MES & Industriel IT ved Au2mate A/S og Torben Jensen Key Account manager ved Novadan ApS

Smørmejeriets rejse mod mindre spild

På Holstebro Mejeri finder verdens største produktion af Smør og Blandingsprodukter sted. Med en årlig produktion på ca. 150.000 tons kan selv meget lidt produktspild blive til mange penge.

I årene 2015 – 2017 blev udledningen fra Holstebro Mejeris Smør produktion reduceret med ca. 29 % COD.

Denne store reduktion blev muliggjort ved bl.a. systematisk overvågning af CIP-ruter og meget stor medarbejderinvolvering.  

Præsentationen vil fortælle om den rejse, hvilke værktøjer og metoder, der blev anvendt, samt eksempler på den læring der også har fundet sted, og hvordan dette kan fastholdes.

Jakob Pedersen, Team Leader & Super CIP-user, Arla Foods - Holstebro Mejeri

Validering af CIP

Validering af CIP-anlæg fokuserer hovedsageligt på CIP’ens evne til at rengøre produktionsudstyret. Efter endt CIP skal mængden af restprodukt, mikrobiologi og rengøringsmidler fra CIP’en være reduceret til et acceptabelt niveau. Dette kontrolleres ved at teste skyllevand fra CIP’en og kritiske områder på det rengjorte udstyr. Samtidigt med disse test bør CIP-anlæggets indstillinger blive dokumenteret, dette vil hjælpe ved senere fejlsøgning og optimering af CIP-anlægget. Dette oplæg vil gennemgå hvilke overvejelser, der er vigtige at gøre sig før, under og efter CIP-validering.

v/ Søren Syrach Nielsen, Production Specialist - Process Management, Chr. Hansen A/S

Next step af ”Digital” CIP

Der sker rigtigt meget i disse år mht. at opsamle data. Alle kan jo se hvorledes store ’tech-selskaber’ har formået at få værdi ud af data og skabe en kæmpe forretning på baggrund af dette.

I dag opsamler vi i gennemsnitligt 1.000.000 data omkring rengøringsprocesserne i døgnet på et mejeri. Udfordringen er at bearbejde disse data og bruge dem optimalt i sammenhæng med andre data herunder kvalitets- og produktionsdata, der kan relateres til rengøringen. Kan man bruge dem til at styre rengøringen på en intelligent måde via sensor og algoritmer, så den køres mest optimalt både i forhold til kvalitet, men også i forhold til omkostninger?

Lars Houborg, Regional R&D/Application Manager, Food & Beverage, Ecolab

Basic aspects for good cleanability for hygienic valves

  • General design guidelines and standards for hygienic valves
  • selection and sizing of mix-proof valves

Design details of mix-proof valve under the aspect of good cleanability:

  • Seat lifting + shaft flushing
  • Comparison of CIP losses
  • Cavity spraying
  • Product contacted seals
  • Surface of the product contact parts
  • Control of the seat lift detection
  • Mixed sizes

Participant discussion on practical issues

Norbert Spliethoff, R&D Project Engineer, SPX Flow Technology Germany GmbH

Fremtidens rengøringsmidler

Fremtidens rengøringsmidler kan bl.a. være kemifri dekontamineringsløsninger, som kan anvendes mens produktionen kører.  Derved adskiller de sig fra de mere konventionelle rengøringsmidler, hvor produktionen stopper, når der rengøres. Præsentationen vil komme ind på teknologierne og metoderne bag disse løsninger som bl.a. er UVC, ionisering og ozon. Hvilke løsninger der anvendes og anbefales, afhænger af de mikrobiologiske udfordringer og der vil være eksempler på dekontaminering af CIP, luft, overflader og emballager.

Bjørn Parelius, Key Account Manager, FHS Scandinavia