Kort om seminaret - Fedtstoffer i Mejeriindustrien
Mejeriprodukters fedtindhold kan for nogle produkters vedkommende være en ”blandet affære”. Det kan være 100% mælkefedt, det kan være vegetabilske fedtstoffer eller det kan være en blanding. Engang var Lurpak indbegrebet af mælkefedt – i dag findes også Lurpak som smørbart blandingsprodukt. Markedet har gennem de sidste årtier bevæget sig mod mere vegetabilsk fedt og mindre mælkefedt. Årsagerne er sikkert flere, men blandt nogle kan nævnes ernæringsspørgsmål, konveniens og pris.
Seminaret vil med udgangspunkt i verdensmarkedsforhold omkring anvendelse og efterspørgsel af vegetabilsk fedt versus mælkefedt, gå dybere ned i teknologiske spørgsmål vedr. fedtstofferne, mælkefedtets krystallisation, procesteknologiske løsninger på området, målemetoder samt sensoriske kvalitetsparametre. Sidst men ikke mindst et kig på de nyeste forskningsresultater om effekten af mælkefedt på ernæringsområdet samt ikke mindst en smagsprøve på mejeriprodukter med vegetabilske fedtstoffer.
Deltagere
Seminaret retter sig til alle, som beskæftiger sig med produktion, produktudvikling, innovation, optimering, lovgivning og mærkning inden for mejeriindustrien. Uddannelsesmæssigt er seminaret relevant for mejerister, mejeriteknologer, mejeriingeniører, levnedsmiddelingeniører o. lign.
*Tilbud
Bestil Butter and Related Products (Smørbogen) skrevet af Børge K. Mortensen ved tilmelding til seminaret og få den til 395 kr. ekskl. moms - normal pris 575 kr. ekskl. moms
Priser:
Kr. 1.995.00 + moms for personlige medlemmer af Danmarks Mejeritekniske Selskab.
Kr. 2.495,00 + moms for andre.
Studerende: Mejeriteknolog- og mejeriingeniørstuderende vil kunne deltage for 150 kr. pr seminar. Deltagergebyret betales dog af henholdsvis Dansk Mejeriingeniør Forening eller Foreningen af mejeriledere og funktionærer, hvis man er studentermedlem i én af disse foreninger.