Seminar: AI

Onsdag, 29 januar, 2025
10:00 - 16:00
Hotel Legoland

Kunstig Intelligens (AI) er et af tidens hotte emner. På de mest moderne virksomheder bruges AI til alt lige fra overvågning til at svare på spørgsmål fra medarbejderne.

Ved dette seminar vil indlægsholderne komme vidt omkring AI i mejeribranchen, bl.a. hvordan AI kan hjælpe i forbindelse med produktudvikling og derved spare kostbare ressourcer og få nye spændende produkter hurtigere ud til forbrugeren. Emner som brug af diverse chatbotter som ChatGPT og Microsoft Copilot vil også blive vendt.

En stor del af den AI som kan bruges i mejeribranchen, stammer fra indsamling og logning af forskellige data, hvor AI kan hjælpe med at sortere og udvælge de data, som bruges i produktionen både hos mejeristen, hos teamlederen og andre lag.

Tilmeld dig allerede i dag HER

En Mikrobiologs Perspektiv på AI

AI gør sit indtog i mange brancher, herunder mikrobiologi, hvor teknologien åbner nye muligheder for præcis og effektiv analyse. Implementeringen af AI bringer dog både potentiale og udfordringer, som kræver nøje opmærksomhed for at sikre pålidelige resultater. 

Med denne præsentation vil Philip udforske AI's potentiale inden for mikrobiologi og fremhæve, hvordan teknologien kan revolutionere detektionsmetoder og give hurtigere, mere tidseffektive og mere informative resultater. Samtidig vil fald grupperne, som kan opstå, hvis algoritmerne ikke valideres tilstrækkeligt, eller hvis dataene bag AI-modellerne ikke er repræsentative uddybes. 

Der bliver understreget betydningen af tværfagligt samarbejde mellem mikrobiologer og datavidenskabseksperter. Kun ved at kombinere faglige styrker kan vi sikre, at AI-løsninger bliver præcise og praktisk anvendelige i mikrobiologiske sammenhænge. Formålet er at skabe en dybere forståelse af, hvordan AI kan integreres, samtidig med at vi udnytter dets fulde potentiale til at fremme industrielle fremskridt og udvikling inden for mikrobiologi. 

Philip Junker Andersen, Chief Scientific Officer, IntuBio

Anvendelser af multispektrale billeddannelse og AI til kvalitetskontrol af mejeriprodukter

Præsentation giver en beskrivelse af Videometers teknologi til dannelse af multispektrale billeder og hvordan kunstig intelligens (AI) bruges i analysen af disse. Herefter vises en række eksempler på anvendelser indenfor kvalitetskontrol og detektion af svindel og forfalskning med fokus på fødevarer. Som eksempler på anvendelser relateret til mejeriproduktion præsenteres eksempler på detektion af kolonier i petriskåle og skimmel på yoghurt. Vi demonstrerer også detektion af brændte partikler i mælkepulver, samt kontrol for ”kontaminering” med Malamin. Endelig vil vi demonstrere detektion af uønsket skimmel på overfladen af ost. 

Niels Kristian Krieger Lassen, Projektleder, Videometer